Buurtspeeltuin Berkelselaan

Op 18 april 2019 is het bewonersinitiatief @BuurtspeeltuinBerkelselaan goedgekeurd door @WijkraadLiskwartier. BecomingPlanner heeft, zelf overigens ook bewoner van het Liskwartier Rotterdam, de initierende bewoners ondersteund in het planvormingsproces en de interactie met de wijkraad, stadsbeheer, stedenbouw en de initiatievenmakelaar van de gemeente Rotterdam. Het initiatief kwam tot stand door de inzet van @KarinPadmos, @SanneLansdaal, @RokusvanDijk en Marije van der Weij.

De bewoners zullen drie verwaarloosde groenbakken vergroten en veranderen in een levendige en groene speelplek voor de kinderen en ontmoetingsplek voor de straat.

IMG_9246

Op 21 mei zijn de werkzaamheden van start gegaan. @GroenNoord kwam langs om planten te adopteren voor de #Weestuin van #HofvanNoord. De komende dagen halen de bewoners de resterende planten weg. Daarna is de beurt aan Stadsbeheer Rotterdam voor het verplaatsen van de fietshekjes en vergroten van de bakken. Stap 1 op weg naar @BuurtspeeltuinBerkelselaan.

Lees het voorlopige plan voor de korte termijn (experiment met buurtspeeltuin) en de langere termijn (herinrichting Berkelselaan) hier… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s